Deel deze vacature:

Facebook Twitter LinkedIn

Commercieel Productconfigurator

Bergen op Zoom | Bruynzeel Keukens

Wel eens nagedacht over de rol van data en IT binnen een productieomgeving? Als Configurator ben jij degene die zorgt dat productieprocessen optimaal verlopen en assortimentswijzigingen mogelijk maakt. Maak jij onze belofte aan honderden huishoudens door heel Nederland mogelijk?

Dit wordt jouw uitdaging
Wij zijn DKG, een internationale georiënteerd sales en productiebedrijf van de merken Bruynzeel, Keller en DKG Keukens. Dagelijks produceren wij met 900 medewerkers zo’n 3000 keukenkastjes in onze eigen fabriek in Bergen op Zoom. Om ervoor te zorgen dat het verkoopproces zo optimaal mogelijk verloopt, optimaliseren onze configuratoren alle beschikbare data en logica.

Als Commercieel Productconfigurator zorg je ervoor dat onze verkopers gemakkelijk 3D keukens kunnen ontwerpen in ons verkooppakket (Primefact). Om dit voor elkaar te krijgen beheer je accuraat de benodigde data en de scripts die deze data tot leven brengen. In het begin ga je vooral aan de slag met fouten en vragen vanuit de gebruikers. Je grootste uitdaging daarbij is deze zo op te lossen dat je niet alleen de gebruiker goed helpt, maar dat je oplossing ook geen nadelige gevolgen heeft voor het beheer in de toekomst.  Uiteindelijk word je verantwoordelijk voor de inrichting van assortiments- en proceswijzigingen in Primefact. Je kijkt verder dan een losse kast, jouw focus ligt op de gehele keuken.
Dankzij jouw configuratie van data geeft de inrichting van de applicatie Primefact automatisch de juiste ondersteuning bij het verkopen van keukens.

Er is nog meer…
Daarnaast wordt er op dit moment volop gewerkt aan een grote upgrade van ons hele ICT landschap (waar Primefact een grote rol in speelt). Dit betekent dat we de komende jaren veel gaan veranderen en verbeteren aan onze manier van werken. Hierbij krijg jij, met alle nieuwe mogelijkheden die beschikbaar komen met de upgrade, de kans om je eigen werk opnieuw in te richten.

Jouw eindgebruikers
Dankzij jouw inzet zorg jij ervoor dat niet alleen de verkoopadviseurs hun werk succesvol kunnen uitvoeren, ook de productiemedewerkers in de fabriek weten precies wat zij moeten doen. Elke dag weer.

Laten we vooral de belangrijkste eindgebruiker niet vergeten: onze klanten. De configuratie die jij verzorgt resulteert uiteindelijk in een nieuwe en vooral functionele keuken van duizenden huishoudens door heel Nederland. Want wist je dat één op de vier huishoudens een Bruynzeel keuken heeft? Wellicht kunnen we dat aantal samen met jou straks verhogen.

Is dit een uitdaging waar jij enthousiast van wordt?
De beste manier om het vak te leren, is door het te doen. Je hoeft geen ervaring met Primefact op je cv te hebben staan. Het draait bij ons om een sterk analytisch vermogen en een grote focus op details. Jij werkt uitermate nauwkeurig, kan verbanden leggen en bent de verbindende factor tussen business en IT.

Verder heb jij:

 • Een HBO opleiding in de richting van Technische bedrijfskunde, Informatica of een soortgelijke opleiding
 • Enkele jaren ervaring in een gelijkwaardige werkomgeving
 • Uitgebreide gevorderde kennis en ervaring met Excel
 • Interesse in programmeren in C# (ervaring niet nodig)
 • Goede communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht

Wat kan je van ons verwachten?
Iedereen die bij ons in dienst komt, volgt onze interne opleiding. Als Configurator volg je in ieder geval de onderdelen product- en materiaalkennis, en maak je kennis met de processen en procedures van de organisatie. Na de opleiding ga je aan de slag en leer jij het vak door coaching on the job. Ervaring binnen de keukenbranche is niet nodig.

Verder bieden wij jou:

 • Direct een vast dienstverband
 • Flexibiliteit in werkdagen in combinatie met hybride werken
 • Salarisgroep 10 (€ 3.500,00 – € 5.777,00), 12 ATV-dagen en 24 vakantiedagen
 • Eindejaarsuitkering, winstdelingsuitkering en een goede pensioenregeling
 • Een breed aanbod aan (online) opleidingsmogelijkheden en ruimte voor groeimogelijkheden zodat je jouw carrière tot een succes kunt maken
 • Een bijdrage aan je sportschool abonnement (waar je in Nederland ook sport of wil gaan sporten)

Werken bij DKG betekent actief bijdragen aan een duurzame wereld.  Wij zijn voorloper op het gebied van duurzaamheid en zijn de enige keukenfabrikant in Europa die CO2-neutrale keukens levert.

Verras de keukenwereld met jouw inzicht en expertise!
Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste collega's die samen met ons voor de beste kwaliteit willen gaan. Maak kennis met de wereld van data binnen DKG en solliciteer vandaag nog via sollicitatiebutton.

Heb je inhoudelijke vragen over de functie, organisatie of de afdeling Assortimentsbeheer? Neem dan contact op met Jeroen Luijcks, Manager Assortimentsbeheer, via T: 06-10036226.

Een PI (PREDICTIVE INDEX®) test en/of assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatie procedure.
Social media screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld!

 

Solliciteer nu

Waarom kies je voor Bruynzeel Keukens?

Omdat jij durft te investeren in jezelf. Wij willen onze ambities waarmaken en daarom blijven wij onszelf ontwikkelen. Door veel samen te werken, blijven wij in beweging en leren wij van elkaar. Wij bieden jou de voordelen van een grote organisatie, maar blijven klein genoeg voor persoonlijke ontwikkeling.

persoonlijke bedrijfscultuur

doorgroei- mogelijkheden

mogelijkheid om verdiepingsworkshops te volgen

Onze arbeidsvoorwaarden

Jouw ontwikkeling staat bij ons voorop. Daarom geven wij jou de ruimte om jouw eigen paden te bewandelen. Binnen je functie en binnen Bruynzeel Keukens. Daarnaast mag je verwachten dat wij een goed salaris bieden, sterke arbeidsvoorwaarden en een uitstekende bedrijfscultuur.


Lees onze arbeidsvoorwaarden