Creditcontroller

Bergen op Zoom | DKG Services Solliciteer direct
DKG is de groep achter de succesvolle Nederlandse merken Bruynzeel en Keller Keukens. Voor de afdeling Finance & Control zijn wij op zoek naar een fulltime: 

Creditcontroller

Algemeen:
De afdeling Finance & Control verzorgt alle voorkomende werkzaamheden op administratief en controlling gebied voor de vennootschappen behorende tot de DKG Holding groep.

De Functie:
Als creditcontroller zorg je voor het beperken van de debiteurenrisico’s door het bewaken van tijdige en volledige betaling door onze klanten. Daarnaast ben je nauw betrokken bij de kredietbeoordeling van klanten voordat de levering wordt verricht. Tevens heb je een groot aandeel in de financiële voorbereiding en begeleiding van projecten, waarbij risicobeheersing en de kwaliteit van de facturatie een belangrijk onderdeel is.  Dit alles verricht je conform de gestelde eisen van het kredietbeleid van DKG Holding B.V. Je rapporteert aan de Creditmanager.

De volgende taken horen onder andere tot het takenpakket:

 • Juridisch en financieel beoordelen van verkoopcontracten met professionele klanten;
 • Beoordelen van (toekomstige) kredietrisico’s d.m.v. eigen kredietanalyses in combinatie met extern verkregen informatie;
 • Het financieel begeleiden van projecten vanaf een correcte orderintake tot en met verkoopfacturatie;
 • (On)gevraagd adviseren van collega’s op het gebied van kredietverlening, facturatie en klachten-afhandeling;
 • Het maken van betalingsafspraken met klanten en het houden van toezicht op nakoming ervan;
 • Het vastleggen van klachten en informatie m.b.t. vorderingen alsmede afwikkeling van incassodossiers;
 • Het zelfstandig voorbereiden en presenteren van rapportages over de status van de vorderingen.

De kandidaat:

 • Beschikt over een afgeronde Bachelor-opleiding in een bedrijfseconomische richting en heeft enkele jaren werkervaring met incassowerkzaamheden en de uitvoering van vastgesteld kredietbeleid binnen een debiteurenportefeuille;
 • Is enthousiast, proactief  en nieuwsgierig en vindt het belangrijk om zowel zelfstandig als in teamverband een uitstekende prestatie neer te zetten;
 • Heeft kennis van en affiniteit met automatisering waarbij SAP en Office noodzakelijk zijn.  Vooral vaardigheid met spreadsheets (Excel) is een must. Ervaring met kredietbewakingsoftware zoals Creditmanager of On Guard is gewenst.
 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden in zowel de Nederlandse als Engelse taal en bezit overtuigingskracht in verband met de vele in- en externe contacten. Beheersing van de Franse taal is een pré.
Onze arbeidsvoorwaarden:
Naast een marktconform salaris kom je in aanmerking voor goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, uitstekende pensioenregeling en diverse collectieve verzekeringen.

Geïnteresseerd?:
Pas je in het profiel van de Creditcontroller, dan zien wij je motivatie en cv graag tegemoet.
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Ingrid van Bochove, Creditmanager, tel: 06-22771426 of Joop van der Linden, HR adviseur, tel: 06-22661371.

Een PI (PREDICTIVE INDEX®) test en/of assessment  kan onderdeel uitmaken van de sollicitatie procedure.
 

Waarom kies je voor Bruynzeel?

Omdat jij durft te investeren in jezelf. Wij willen onze ambities waarmaken en daarom blijven wij onszelf ontwikkelen. Door veel samen te werken, blijven wij in beweging en leren wij van elkaar. Wij bieden jou de voordelen van een grote organisatie, maar blijven klein genoeg voor persoonlijke ontwikkeling.

"Ik ben absoluut trots op Bruynzeel Keukens"
Harry Janvier, HR adviseur @ Bergen op Zoom

Van de acht jaar dat ik hier nu werk, is geen jaar hetzelfde geweest. Dat komt doordat wij onszelf hele ambitieuze doelen stellen. Die we nog waar maken ook. Ik ben trots op het product dat we leveren maar ik ben vooral trots op iedereen die hier werkt. Wij hebben de charme van een kleine organisatie, maar ook de pit! Het feit dat wij onze doelen halen en dat we het allemaal samen doen, dat is iets heel bijzonders.

Bekijk alle vacatures

Onze arbeids-voorwaarden

Jouw ontwikkeling staat bij ons voorop. Daarom geven wij jou de ruimte om jouw eigen paden te bewandelen. Binnen je functie en binnen Bruynzeel Keukens. Daarnaast mag je verwachten dat wij een goed salaris bieden, sterke arbeidsvoorwaarden en een uitstekende bedrijfscultuur.

Lees verder