Cees Bruynzeel sr. is van oorsprong een Thoolse boerenzoon uit het Zeeuwse Sint- Annaland.

Ons Verhaal

In 1938 introduceerden wij als eerste in Nederland een functionele keuken die betaalbaar én mooi was. En dat is altijd ons uitgangspunt gebleven.

Onze eerste keuken was de oplossing van het keukenvraagstuk toentertijd. De keukenvraagstukken zijn anno 2017 veranderd, onze aanpak echter niet. Wij blijven oplossingen zoeken. Daar zijn wij trots op. Net als op onze oorsprong. Vertrouwd Nederlands, al 120 jaar.

Lees hieronder onze geschiedenis.

Albert Heijn en Verkade zijn in Zaandam de nieuwe buren van Bruynzeel.

De Arend

Cees Bruynzeel sr. begint zijn ondernemerschap met de oprichting van stoomtimmerfabriek De Arend in Rotterdam. Met zes man personeel vervaardigt hij hier schaverijproducten en vloerdelen.

Van Zaandam...

Na een forse brand verhuist Bruynzeel in 1919 naar Zaandam. Een gouden greep! Cees voelt zich hier als een vis in het water en zijn ondernemerschap bloeit hier verder op. Al snel wordt het assortiment uitgebreid met meerdere producten.

Met de komst van zonen Cees jr en Willem wordt Bruynzeel in 1925 een familiebedrijf.

...naar de PC

De allereerste Bruynzeel-showroom van vloeren wordt geopend in de Amsterdamse P.C Hoofstraat. In de jaren 20 komen de twee zonen van Cees in het bedrijf. Cees jr. start een nieuwe fabriek en richt zich op massaproductie van binnen- en buitendeuren. Willem richt zich op het verhandelen van fineerproducten.

Piet is het nieuwe zwart

Cornelis Bruynzeel besloot in 1937 om samen met Piet Zwart op zoek te gaan naar een oplossing voor een keukenvraagstuk. Met als resultaat het eerste concept voor een Bruynzeel keuken. Na de Tweede Wereldoorlog werd het concept van Piet verder doorgevoerd; het vooraf produceren van alle keukenonderdelen en pas bij de klant thuis alles samengestellen tot een keuken. Voor Bruynzeel resulteert dit in glorieuze jaren. In 1982 wordt Bruynzeel Keukens zelfstandig.

65 jaar na de introductie van de originele Piet Zwart-keuken brengt Bruynzeel Keukens de keuken opnieuw uit als moderne klassieker.

Alweer 120 jaar

Bruynzeel Keukens levert vandaag de dag nog steeds keukens uit eigen Nederlandse fabriek. De onderneming heeft winkels door heel Nederland en wij zijn marktleider op het gebied van retail en koop- en huurwoningen. Inmiddels heeft 1 op de 4 huishoudens in Nederland een Bruynzeel Keuken.

Grote toekomst plannen.

Wij zijn trots op onze historie. Bruynzeel Keukens kijkt echter ook vooruit en heeft grote plannen voor de toekomst. Een toekomst waarin we onze visie blijven waarmaken en waar onze klanten 100% ambassadeurs zijn. Dat is onze droom. Maar we blijven niet dromen, we gaan aan de slag!