DKG Groep werkt aan lokale CO2-compensatie

19 augustus 2020

 

Als eerste in de branche produceert de DKG Groep, het moederbedrijf van Keller Keukens, sinds 2017 CO2– neutraal. Tijd voor een volgende stap. DKG wil de komende jaren klimaatpositief worden en doet dit o.a. door samen te werken met lokale ‘koolstofboeren’.

Steeds meer bedrijven zien de noodzaak tot een klimaatpositieve bedrijfsvoering. Dat kan zelden in één keer volledig. Compensatie van onvermijdbare CO2-uitstoot kan een overgangsmaatregel zijn. Compensatie vindt vaak ver van huis plaats. Zo steunt DKG herbebossingsprojecten in Zuid-Amerika en windmolenparken in India.

DKG Groep onderzoekt continu nieuwe mogelijkheden waaronder samenwerking met partners in de keten en deelname aan lokale initiatieven. Toen de MVO-werkgroep hoorde van het Go2Positive – Carbon Farming project van ZLTO waren zij snel overtuigd. Met dit project wordt aangetoond dat de koolstofkringloop ook lokaal gerealiseerd kan worden. Door samenwerking met lokale boeren en met zichtbaar resultaat voor de directe omgeving.

Op zoek naar een andere vacature?

Maak een Jobalert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken